ENG | BG

close
close
 

Откриха Алея на здравето в Крайдунавския парк на Видин   Проектът е финансиран от Регионалната здравна инспекцияпо Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести и е реализиран със съдействието на Община Видин. „По този начин отбелязваме и Международния ден на здравето – 7 април, а неговото мото тази година е „Остаряване и здраве: доброто здраве добавя живот към годините“ – каза д-р Гергана Джамбова, директор на РЗИ – Видин при официалното откриване на Алеята. Тя изказа благодарност от свое име и от името на колегите си на Община Видин и лично на кмета Огнян Ценков за оказаната помощ и за това, че са направили възможно реализирането на проекта.

Ценков изрази задоволството си от добрата инициатива за осъществяването на тази идея – видинчани да имат Алея на здравето: „Тя се намира на атрактивно място в красивия Крайдунавски парк на Видин, в близост до средновековната крепост „Баба Вида“ и е сред най-предпочитаните и посещавани от нашите съграждани. Сигурен съм, че Алеята на здравето ежедневно ще бъде посещавана от деца, младежи и възрастни, а таблата, които сте поставили със здравно-образователна информация, ще бъдат полезни за всички видинчани и гости на града“. Той допълни, че Общината е предоставила безвъзмездно терена за изграждане на Алеята.

Поставени са 11 табла, предоставящи информация за рискови за здравето фактори – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и други, които са предпоставка за много заболявания.

Събитието заърши с музикална програма, подготвена от Детска градина „Арабела“.
 
X